header
January 2017   FR

BrokerSign: handig en beveiligd

Gebruikt u BrokerSign nog niet? Stel het niet langer uit, want deze applicatie van Portima biedt u niets dan voordelen.

Praktische en beveiligde omgeving

BrokerSign is een praktische en beveiligde omgeving, die bovendien gratis is. Door er gebruk van te maken beperkt u uw administratief beheer, want alle overeenkomsten van alle maatschappijen zijn er verzameld op één plek. U ondertekent elektronisch, dus u moet de documenten zelfs niet meer afdrukken.

Archiveren is een fluitje van een cent, en al uw documenten blijven binnen handbereik. Bovendien is het portaal een ideaal hulpmiddel voor een optimale voorbereiding op FSMA-controles, aangezien alle documenten centraal gearchiveerd zijn.

De bemiddelingsovereenkomst vormt de basis van de samenwerking tussen de verzekeringsmakelaar en de verzekeringsmaatschappij. De nieuwe wetgevingen, reglementeringen en sectorale gedragsregels brachten ook nieuwe verplichtingen met zich mee, die in de overeenkomst moesten opgenomen worden.

Wat verandert er?

Het gaat om een bemiddelingsovereenkomst zoals aangenomen op sectorniveau. Die bemiddelingsovereenkomst vervangt de oude erkenningsovereenkomst, maar alle andere overeenkomsten en akkoorden tussen uzelf en AG Insurance blijven van toepassing.

AG Insurance blijft u wel een voordeligere termijn toekennen voor het terugsturen van de kwitanties , net als in de vorige bemiddelingsovereenkomst.

Met de lancering van de nieuwe overeenkomst gaat AG Insurance zelfs nog verder, door de termijn met 15 dagen te verlengen tot 75 dagen, te rekenen vanaf de datum van uitgifte van de kwitantie.

Om die termijn te formaliseren voor al onze partners, worden alle elementen opgenomen in een bijkomende unilaterale verbintenis die integraal deel uitmaakt van uw bemiddelingsovereenkomst. Dat document hoeft u echter niet te ondertekenen.

Situatie BrokerSign AG Insurance

De nieuwe bemiddelingsovereenkomst besteedt bijzondere aandacht aan de verplichtingen verbonden aan de nieuwe of bestaande bepalingen van de wetgeving, de reglementeringen en de sectorale gedragscodes.

Op dit moment heeft 82 % van de makelaars de overeenkomst al ondertekend op Portima.

De applicatie BrokerSign is speciaal ontworpen voor het digitaal ondertekenen en archiveren van bemiddelingsovereenkomsten. U kunt uw ondertekende documenten altijd en overal raadplegen en beheren, op een veilige en centrale plaats.

Schrijf u zo snel mogelijk in als u dit nog niet gedaan hebt en maak deel uit van de bevoorrechte makelaars die alle voordelen van BrokerSign genieten.

Zorg dat ook u in regel bent met de nieuwe wetgeving!

 

Inschrijving & verzekering: wanneer noodzakelijk?

Een elektrische fiets met of zonder autonome motor, een elektrische rolstoel, een monowheel, een segway, hoverboard of elektrische step … We verplaatsen ons vandaag op steeds meer verschillende manieren. Dat kan erg handig zijn om files te vermijden, maar hoe zit het met de wetgeving? Wanneer moet uw klant een voertuig inschrijven en een verzekering afsluiten? De tabel hieronder schept duidelijkheid!

Klik hier om de volledige tabel te downloaden. 

 

Inschrijving bromfietsen: verlenging regularisatieperiode

Sinds 31 maart 2014 moeten alle nieuwe bromfietsen ingeschreven worden en een nummerplaat dragen. Sinds 11 december 2015 geldt die verplichting ook voor de bromfietsen en lichte vierwielers aangeschaft vóór 31 maart 2014 en voor de tweedehands voertuigen die na 31 maart 2014 uit een andere lidstaat van de Europese Unie zijn ingevoerd en nog niet werden ingeschreven. Om alle eigenaars de tijd te geven om zich in orde stellen, werd er een overgangsperiode van één jaar voorzien. Die regularisatieperiode liep af op 10 december 2016.

Op voorstel van de Minister van Mobiliteit werd de regularisatieperiode verlengd met een jaar, hetgeen moet toelaten dat iedereen zich in regel kan stellen met de reglementering inzake de inschrijving van voertuigen. De nieuwe regularisatieperiode eindigt op 10 december 2017.

Hiervoor werd een koninklijk besluit gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 11/01/2017 dat in werking treedt met terugwerkende kracht op 11/12/2016.

Dit betekent dat de inschrijving van geregulariseerde voertuigen opnieuw een wettelijke basis heeft en dus opnieuw kan worden uitgevoerd via WebDIV.

De regularisatieprocedure kan je op http://mobilit.belgium.be/nl/wegverkeer/inschrijving_van_voertuigen/kentekenplaten/bromfietsen nalezen.

disclaimer